Ja ha arribat l’estiu! I ha arribat amb força. El mes de juny que ha encetat aquesta nova estació està essent un dels més calorosos. Per això, l’alimentació estiuenca ens ha d’ajudar a combatre els efectes de la calor i el fet que estem actius durant més hores, ja que els dies són més llargs, d’una banda, i augmenten les temperatures, d’una altra. Per això, aquesta amanida d’estiu de pasta és perfecta per a aquesta temporada. És molt fàcil de preparar i ideal per a tota la família. És tan senzill i nutritiva que a tots els hi encantarà i els hi ajudarà a nodrir-se i hidratar-se durant aquests mesos en els quals l’organisme necessita ajuda per tal de combatre les altes temperatures.

Ingredients per a 3 o 4 persones:

 • Pasta (50-60 g per persona)
 • 1 alvocat
 • 1 pebre verd
 • ½ ceba
 • 2 tomàtigues mitjans
 • 2 conserves de tonyina en oli d’oliva o al natural

Preparació:

 1. Com a primera passa, posa aigua a bullir i cou la pasta. El temps necessari perquè la pasta estigui al seu punt, ho determina l’etiquetat de l’envàs, ja que pot dependre de cada fabricant.
 2. A continuació, talla la ceba, les tomàtigues, l’alvocat i el pebre verd. Talla-ho al teu gust, tot i que et recomanem que els bocins no siguin massa grans per tal de facilitar la seva digestió.
 3. Ara, mescla tots els ingredients perquè quedi una amanida ben variada i no hagi una descompensació.
 4. Finalment, amaneix al gust, però sempre amb oli d’oliva verge extra, què, com ja hem comentat en moltes ocasions, té moltes propietats saludables per al nostre organisme.
 5. I ja només queda gaudir d’aquesta deliciosa recepta d’amanida d’estiu, tot sol o en companyia, a casa o a l’aire lliure, dons, a més, és molt fàcil de dur a qualsevol lloc.