Origen

Les mores són una fruita amb molts beneficis i algunes dades curioses. En aquest articles t’ho contarem tot i estem segurs que et sorprendràs. Per començar, a on hem d’ubicar l’origen de les mores? Són originàries d’Àsia i Europa. En aquests continents, creixen en terrenys humits i en alguns casos, com el patxaran, es poden trobar a 1.500 metres d’altitud. La millor temporada per consumir-les són els mesos d’estiu i tardor. És en aquestes èpoques quan millor podrem aprofitar els beneficis de les mores.

Tal com dèiem a la introducció, existeixen algunes dades curioses sobre les mores. Per exemple, que antigament les utilitzaven els navegants per tal de prevenir l’escorbut, ja que les mores tenen un alt contingut en vitamina C. Una altra dada curiosa, tot i que ja t’ho deus imaginar, és que les mores donen el nom al color morat.

Valor nutricional per cada 100 g

Contenen 87,2 g d’aigua.
Aporten 29 kcal.
Destaquen pel seu contingut en hidrats de carboni (5,1 g) i en proteïna (0,9 g).
Aporten 6,6 g de fibra.
Destaquen pel seu contingut en minerals, com ara el potassi, el  magnesi, el calci i el fòsfor.
Tenen un alt contingut en vitamina A i C i en folats.

Beneficis

Ajuden a millorar la salut cardiovascular.
Són molt riques en antioxidants i polifenols.
Ajuden a enfortir el sistema immunitari i tenen efectes antiinflamatori.
Són beneficioses per a la vista.
El seu consum és beneficiós per a les dones embarassades.

Consells

Per tal d’aprofitar al màxim els beneficis de les mores, t’aconsellem conservar-les a la gelera, es mantindran en bones condicions entre 3 i 4 dies. No compris les mores si no són madures, ja que no maduraran a casa.