Què són?

Els greixos Trans són greixos alimentaris que han estat creats per la indústria. És un procés d’hidrogenació catalítica que consisteix en la transformació dels olis vegetals líquids en greixos semi sòlids.

Es troben en aliments com la margarina, en ultra processats, en el menjar ràpid, en aliments fregits, etc.

Els àcids grassos Trans o greixos Trans també els podem trobar de manera natural i en menor quantitat en la carn i la llet procedent de remugants (vaques, xots i ovelles). No és perjudicial en petites quantitats, però no hem d’abusar.

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana no consumir més d’un 1% de la ingesta d’energia total.

Consumir aquest tipus de greixos augmenta el risc de tenir problemes de salut, com l’augment del colesterol LDL, la disminució del HDL i un augment del colesterol total. També un augment de pes i un major risc de patir diabetis tipus 2.

És important fitxar-se en la informació nutricional de les etiquetes. Sempre ha d’indicar el tipus de greix que duen els ingredients. Per tant, llegir les etiquetes dels aliments ens pot ajudar a identificar el tipus de greixos i evitar-los.

És el greix més perjudicial per a la salut i hauríem d’evitar-lo el màxim possible o eliminar-lo de la nostra alimentació. Diversos estudis científics relacionen el consum d’aquests greixos amb un augment del risc de patir malalties cardiovasculars.

T’aconsellem que la teva alimentació es basi en fruites i verdures fresques i de temporada, llegums, fruits secs, llavors, peix, carn blanca, ous, formatge, iogurt, cereals integrals, oli d’oliva, alvocats, etc.