La importància d’una bona hidratació es indiscutible durant tot l’any, però es fa més visible durant l’estiu. En aquesta època, és especialment molt important mantenir una bona hidratació. La causa és que les altes temperatures pròpies de l’estiu incrementen la pèrdua d’aigua de l’organisme. En conseqüència i si perdem més líquid del què ingerim, existeix un major risc de patir una deshidratació. És a dir, el cos no té suficient aigua per funcionar amb normalitat i de manera saludable.

Aquest tema és molt rellevant perquè l’aigua corporal té una funció molt important: regular la temperatura del cos. I ho fa de la següent manera: quan fa molta calor o es realitza un exercici intens, s’evapora a través de la pell amb la suor. D’aquesta manera disminueix la calor i, en conseqüència, el risc de patir una deshidratació. Així, ens hem d’assegurar que aquest mecanisme continua funcionant correctament.

Per tal de prendre consciència de la importància d’una bona hidratació, s’ha de parar atenció als principals signes de deshidratació. Així és com veurem les seves conseqüències. Aquests símptomes poden ser, per exemple, la set, la sensació de tenir la boca seca, que l’orina tingui un color fosc o patir mals de cap o rampes musculars.

CONSELLS

Alguns consells que proposem per a aquest estiu per tal de mantenir una bona hidratació són, per exemple, dur una ampolla d’aigua freda a tot arreu i tenir-la sempre a mà. Per tal de tenir més varietat, podem beure aigua amb sabor! N’hi ha de llimona, herba sana o fruits del bosc, entre d’altres. També podem beure batuts naturals i, ara que n’és el temps, aconsellem menjar fruites riques en aigua, com la síndria, el meló, el mango o la pinya, i cremes fredes com el gaspatxo.

Tots aquests consells ens poden ajudar a mantenir una bona hidratació durant les vacances.