És important cuidar i alimentar el nostre cos per tal de tenir un bon rendiment. Hi ha aliments que ens ajudaran a millorar el nostre rendiment físic. Però, quins aliments és millor menjar abans de l’entrenament? Els macronutrients són essencials. La proteïna és necessària. Està implicada en la síntesi proteica i redueix els marcadors del dany muscular. Els greixos saludables retarden la digestió i ajuden a mantenir uns nivells estables de glucosa durant l’exercici. Per altra banda, els hidrats de carboni ens ajuden a conservar el glucogen, estimulen la insulina i eviten la seva degradació. Aquesta insulina està relacionada amb la síntesi de proteïna.

SEGONS L’HORA DE L’ENTRENAMENT

Recomanem menjar de 2 a 3 hores abans de l’entrenament una combinació d’hidrats de carboni de qualitat (com ara pa de sègol, cereals integrals, civada, tubercles, arròs, pasta o quinoa), una part de proteïna (como ara pollastre, ou, peix, tofu, llegum o iogurt) i greixos saludables (com ara oli d’oliva verge extra, alvocat o fruits secs).

No obstant, si l’entrenament començarà 1 o 2 hores després de menjar, és millor consumir una peça de fruita i una mica de proteïna (como per exemple un tassó de llet o un iogurt). A més, es pot afegir civada o algun cereal integral; és important que siguin aliments de fàcil digestió.

Si, en canvi, l’exercici començarà en menys d’una hora, és aconsellable no menjar gaire. Serà suficient prendre un grapat d’ametlles o un plàtan; un cafè també és un bona opció, ja que la cafeïna és un potenciador del rendiment, redueix la fatiga i augmenta la potència i la concentració.

Quan l’entrenament comença molt prest, es pot fer en dejuni sempre i quan sigui tolerable i no es produeixin mareigs.

A més de saber quins aliments és millor menjar abans de l’entrenament, també és molt important no oblidar-se de beure aigua i tenir una bona hidratació.