A Fruites Bonany hem manifestat en moltes ocasions el nostre compromís amb tenir cura del medi ambient. De fet, així ho hem demostrat cada dia desenvolupant la nostra feina diària de manera respectuosa en aquest sentit. Així que procurem que l’impacte de l’empremta que deixem sigui el menys perjudicial possible.

Diuen que l’experiència és un grau. Per descomptat, així ho hem pogut comprovar nosaltres mateixos. Doncs és precisament del nostre propi treball d’on traiem les conclusions més encertades per tal de saber com podem millorar dia a dia en aquest aspecte. Aviat ens adonàrem que una empresa com la nostra generava molts de residus. Per tant, vàrem saber que era un tema que havíem de resoldre de la millor manera possible.

De tot d’una posàrem fil a l’agulla i vàrem desenvolupar un complet Programa de Reducció de Residus. Es va dur a terme a través d’una sèrie d’accions específiques orientades a un objectiu clar: disminuir el consum de certs plàstics i papers de difícil reciclatge.

Perquè vàrem decidir fer-ho així?

En primer lloc, l’ús de plàstics i papers s’havia convertit amb els anys en una de les principals conseqüències de la pròpia naturalesa de la nostra feina. Sabíem, però, que podíem millorar-lo. Així ho vàrem fer sense dubtar. Per altra banda, quan vàrem decidir aplicar la reducció del seu consum, no ho férem de manera aleatòria i a grosso modo. Ens vàrem centrar especialment en aquells el reciclatge dels quals era més difícil de dur a terme. D’aquesta manera, l’acció era més eficient. Y, finalment, valorant el factor del reciclatge com a eix de l’acció, estàvem fomentant precisament això: reciclar. No tan sols a les nostres llars, sinó també als nostres centres de treball. I, com sempre diem, les empreses més grans som les que hem de donar més exemple.

Amb aquest Programa de Reducció de Residus, que a més ja es troba totalment integrat en la nostra dinàmica de treball i productiva, hem aconseguit reduir la pressió que l’activitat de les empreses pot arribar a exercir sobre els boscs, hem fomentat l’estalvi de recursos naturals i hem minimitzat la generació de residus perillosos.

Però això no acaba aquí! Cada dia seguim innovant per tal de trobar noves maneres de millorar el nostre compromís amb tenir cura del medi ambient i, per descomptat, vos animem a fer el mateix. Cada granet d’arena conta!