El tumbet mallorquí és una deliciosa recepta típica de la gastronomia mallorquina que s’ha popularitzat a totes les illes i en molts llocs de la Mediterrània. No és estrany coneixent el seu irresistible sabor i la senzillesa de la seva elaboració. Aquesta recepta, a més, combina diferents verdures i hortalisses i, per tant, és un plat amb moltes propietats saludables i beneficis per al nostre organisme. Com dèiem, tot i que sembli complicada, en realitat és una recepta senzilla que consisteix en cuinar cada ingredient per separat i després unir-los per capes en una greixonera. El tumbet mallorquí està boníssim per si mateix, però, a més, és una perfecta guarnició tant per a la carn com per al peix i també podem afegir ous fregits o escalfats, transformant qualsevol aliment en un plat molt complet i nutritiu. Veiem a continuació la recepta!

Ingredients per 2 o 3 persones

 • 1 albergínia.
 • 2-3 patates dependent de sa grandària.
 • 1 carabassó.
 • 300 g de salsa de tomàtiga casolana.
 • 1 pebre vermell.
 • Oli d’oliva verge per fregir.

Preparació

 1. Talla les patates, carabassó, pebres i albergínia en làmines.
 2. Fregeix les patates en una paella amb oli d’oliva verge extra. T’aconsellem deixar-ho sobre paper de cuina perquè s’absorbeixi l’oli sobrant.
 3. Realitzem la mateixa passa amb les albergínies, el carabassó i finalment amb els pebres.
 4. Un pic tenim les verdures i hortalisses llestes, només queda muntar el plat en una greixonera de fang.
 5. Primer comencem amb una capa de patata i cobrim amb la salsa de tomàtiga natural, després l’albergínia i el carabassó. S’afegeix una mica més de salsa de tomàtiga, després els pebres i les patates, i finalment cobrim amb la salsa de tomàtiga.
 6. És important servir el tumbet en una greixonera de fang.
 7. Finalment, gaudeix d’aquesta deliciosa recepta de tumbet mallorquí amb tota la família.